Schoonmaakbedrijf komt met kookboek

Bilge, Lidyana, Roberto en Carolien zijn collega’s van elkaar en geen van allen kok. Toch staan zij met 14 collega’s centraal in “Da’s lekker!”, het kookboek van Beercoo. Op de omslag staan diverse borden en smakelijke gerechten je toe te lachen. Tot zover een gewoon kookboek. Al bladerend kom je erachter wat ‘niet-koks’ in dit kookboek doen. En waarom juist wij als schoonmaakbedrijf een kookboek uitbrengen.

De reden voor een kookboek

“Het doel van dit Beercoo kookboek is u een blik te gunnen in de dynamische schoonmaakbranche en de geweldige mensen waar wij iedere dag mee samenwerken”, zo schrijven de eigenaren van het bedrijf. Bilge, Lidyana en hun collega’s nodigen lezers uit in hun keuken. Hier delen ze recepten, tips en bovenal verhalen over hun leven, drijfveren, tegenslagen en geluk.

Soms zit het mooie van een mens verscholen achter een verlegen, timide gezicht, een laagje make-up, een bril of onder een hoofddoek. Zonde eigenlijk, want met een beetje aandacht en oprechte interesse poets je onzichtbare maskers weg. Op dat moment komen de mooiste verhalen naar boven. En blijkt dat wij mensen helemaal niet veel verschillen, ook al lijkt dat soms zo.

14 gerechten en verhalen

Bilge, sinds 2006 schoonmaakster bij Beercoo, deelt het authentieke Turkse börek recept van haar moeder. Dat haar dochter haar soms vraagt om “de boel de boel te laten en even te genieten”, doet je als lezer grinniken van herkenning. Want wie neemt tegenwoordig wél regelmatig tijd voor zichzelf naast de drukte van alledag? Als je leest dat ze daarom sinds kort heeft besloten om jaarlijks zelf een reis te maken om op te laden, zonder man en kinderen, dan juich je in jezelf voor haar. Zomaar één van de verhalen in het Beercoo kookboek.

Het boek sluit af met een heerlijke red velvet cake en een nawoord van dr. Jorcho van Vlijmen, schoonmaakonderzoeker en lecturer aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Hij spreekt de hoop uit dat de gerechten u zullen smaken en dat dit een begin is van een nadere kennismaking tussen u en uw schoonmaker.

Met dit kookboek verdwijnen vooroordelen als sneeuw voor de zon en maken ze plaats voor wederzijds respect en een glimlach.

Spreekt het verhaal van Bilge u aan en wilt u zelf haar authentieke börek recept eens proberen? Het hele portret van Bilge mét recept vindt u op www.beercoo.nl/kookboek-bilge. Ook Roberto heeft een prachtverhaal. Benieuwd? Lees zijn verhaal op www.beercoo.nl/kookboek-roberto/.