Slijpen natuursteen vloer

Naar verloop van tijd ontstaan er door gebruik doffe plekken en krassen op uw natuurstenen vloer. Zonde van een vloer die vaak het nodige gekost heeft. Onze specialisten brengen u vloer door middel van onze slijpmethode weer terug in haar originele staat.

Bij het slijpen van de vloer maken wij gebruik van diamant- of steenschijven. Onze specialisten slijpen een laag van uw natuurstenen vloer weg waardoor er een nieuwe laag zichtbaar wordt. Hierdoor verdwijnen doffe plekken en krassen en ziet u de natuurlijke glans van uw natuurstenen vloer terug.

Is uw vloer niet heel erg beschadigd en wilt u slechts de glans terugbrengen, dan volstaat het polijsten van uw natuurstenen vloer.

Polijsten / zoeten natuursteen vloer

Het polijsten of zoeten van uw vloer zorgt ervoor dat de glans terugkomt en kleine krassen verdwijnen. Bij het polijsten van uw vloer wordt er gebruik gemaakt van fijnere diamant- of steenschijven dan bij het slijpen van de natuurstenen vloer. Door gebruik te maken van een steeds kleinere korrel op de diamant- of steenschijven ontstaat er een steeds hogere glans. Hierdoor kunt u zelf bepalen hoe glanzend u uw vloer wilt hebben.

Kristalliseren natuursteen vloer

Natuurstenen vloeren die nog in redelijke staat zijn maar toch een opknapbeurt kunnen gebruiken worden vaak gekristalliseerd. Bij het kristalliseren van uw vloer ontstaat er een reactie met het kalk op het natuursteen die de toplaag broos maakt waardoor de glans terugkomt. Wat overblijft is een glanzende egale vloer.

Impregneren natuursteen vloer

Door jaarlijks uw natuurstenen vloer te impregneren behoudt uw vloer haar kwaliteit en verlengt u de levensduur. Bij het impregneren brengen onze specialisten een laag aan op uw vloer waardoor water en vuil niet meer de kans krijgen door te dringen tot de vloer. Hierdoor wordt u vloer vochtwerend en blijft deze langer mooi van glans.