Computerreiniging

Bij een hygiënische en prettige werkplek hoort een schone computer. Het reinigen van het toetsenbord, beeldscherm en de muis vermindert de verspreiding van bacteriën, verlengt de levensduur van apparatuur en zorgt voor blije medewerkers.

Vrijblijvende offerte aanvragen Werkgebied bekijken

Schoonmaken van toetsenbord, beeldscherm en muis

Wij adviseren om vaste werkplekken twee keer per jaar te laten reinigen. Bij flexwerkplekken is het verstandig om dit elk kwartaal te doen. Medewerkers met een vaste werkplek zijn meestal immuun voor hun ‘eigen’ bacteriën. Bij flexwerkplekken komen medewerkers in aanraking met bacteriën van collega’s, wat verspreiding van virussen veroorzaakt. Gedurende de maanden hopen vetten, huidschilfers, kruimels, make-upresten en haren zich op tussen en in toetsenborden en computermuizen. Reinig je de werkplek niet, dan hebben bacteriën en schimmels vrij spel.

Zelf doen: Maandelijks uitkloppen toetsenbord

Door het toetsenbord eens per maand op zijn kop te houden en uit te kloppen, valt een groot deel van het grove vuil eruit. Dit scheelt al een hoop. Echter blijven kleine haren, kruimels en schilfers zitten die in de toetsen blijven hangen. Vandaar is het raadzaam om, naast het maandelijks uitkloppen, de toetsenborden, muizen en beeldschermen minimaal twee keer per jaar grondig te laten reinigen.

Een schone en hygiënische werkplek in drie stappen

1. Toetsenbord

Allereerst blaast onze specialist het toetsenbord uit met lucht door middel van een fluistercompressor. Hiermee halen we het grove vuil tussen de toetsen vandaan zoals stof, haren, kruimels, etc. De toetsen, zowel bovenop als er tussen, reinigen we met behulp van foam clean en een katoenen doek. Dit middel ontvet de toetsen en maakt het anti-statisch waardoor het minder snel vuil aantrekt. Met de foam clean maken we ook de achterkant van het toetsenbord schoon.

2. Computermuis

De muis maken we eveneens schoon met foam clean, een katoenen doek en een ragertje om vuilophoping tussen de naden te verwijderen.

3. Monitor/beeldscherm

Het beeldscherm en de ventilatieroosters blazen we rondom af met de fluistercompressor om deze te ontdoen van stof. Vervolgens reinigen we het beeldscherm om vingertasten en andere verontreining weg te halen. Het gebeurt regelmatig dat medewerkers met hun pen iets aanwijzen op het scherm. Om penstrepen en zware vervuiling te verwijderen, gebruiken we iso clean om het beeldscherm weer netjes schoon te maken.

Zorg voor een smile bij medewerkers

Onderzoek wijst uit dat een toetsenbord en muis meer bacteriën bevatten dan een toiletbril – die wordt immers dagelijks schoongemaakt. Zorg daarom goed voor uw mensen en laat hun werkplek regelmatig reinigen. Uit ervaring weten wij dat medewerkers erg blij en dankbaar zijn als de specialist computerreiniging is langs geweest! Een prettige en schone werkplek zorgt voor werkplezier en een aangenaam kantoor.

Op aanvraag reinigen wij ook vaste telefoontoestellen en laptops.

Wilt u meer weten of vrijblijvend advies? Neem gerust contact met ons op!

Vrijblijvende offerte aanvragen Contactpersonen bekijken

Neem contact op

Ed van Dijk

sales manager