Inrichten van gescheiden afvalinzameling 

Beercoo helpt uw bedrijf met het goed inrichten van uw gescheiden afvalinzameling. Dat doen we door u zowel te helpen bij de keuze van afvalbakken als ook het gescheiden ophalen en afvoeren ervan door onze schoonmakers of onze partner in afvalwerking.

Waarom is afval scheiden nodig?

Het scheiden van afval heeft drie grote voordelen.

Door onderscheid te maken in verschillende (verpakkings)materialen is het mogelijk om producten te hergebruiken, om te smelten tot nieuwe producten of te gebruiken als grondstof voor nieuwe producten.

Het vervangen van meerdere kleine (rest)afvalbakken door enkele gescheiden verzamelbakken vermindert het verbruik van plasticafvalzakken, wat u inkoopkosten bespaart. Daarnaast scheelt het de schoonmaker tijd in het ophalen van vuilnis en het schoonmaken van afvalbakken, zodat er meer tijd en aandacht is voor andere werkzaamheden.

Door afvalstromen te scheiden, reduceren we het volume van restafval. Hoe minder restafval er is, hoe minder vuilnis simpelweg verbrand wordt. De verbranding van afval veroorzaakt veel schadelijke stoffen en de overblijfselen zijn niet bruikbaar.

Waar te beginnen met afval scheiden

Samen met u inventariseren we de soorten afval die u heeft. Zijn de volumes dusdanig dat we kunnen scheiden? Welke afvalstromen wilt u sowieso scheiden? Op basis hiervan adviseren wij u over passende afvalbakken en de verwerking ervan.

Afvalstromen die we het meest scheiden zijn papier, gft, glas, kartonnen bekers, plastic, batterijen en cartridges. U hoeft echter niet meteen alles te scheiden. Elke stap is er een in de goede richting. Wij kijken met u in alle eerlijkheid wat rendabel en wenselijk is in uw bedrijfssituatie, kantoor, school of hotel.

Esthetisch voordeel van centrale verzamelbakken

Dagelijks hebben wij het afval in onze handen. Dan kunnen we het net zo goed voor u scheiden en bijdragen aan een meer circulaire wereld. En niet onbelangrijk, wij zijn er ook om een verzorgde, nette en aantrekkelijke werkplek te verzorgen. Met het weghalen van allerlei lossen bakjes dragen we daaraan bij.

Wij bieden onder andere de verzamelbakken / afvalsystemen van Lune aan. Deze bakken zamelen afval gescheiden in en zijn daarnaast een lust voor het oog. Ze zijn gemaakt van hoogwaardig materiaal en gaan jaren mee.