De voordelen van groen op kantoor

Planten hebben buiten het kleurrijke effect, ook andere positieve effecten. Zo zorgen planten onder andere voor een gezond binnenklimaat, een productievere houding en hogere tevredenheid van medewerkers én een betere akoestiek. Planten zijn dus erg belangrijk om in de buurt te hebben. Met onze interieurbeplanting service leveren en onderhouden we je beplanting op maat.

Natuurlijke sfeermakers

Met onze passie, deskundigheid en persoonlijke aanpak zorgen wij dat u en uw collega’s straks weer iedere dag met een smile naar kantoor komen. Wilt u uw huidige kantoorplanten een opfrisbeurt geven? Een volledig nieuwe uitstraling met diverse planten of… een hele wand vol planten of mos? Dat geeft pas het wow-effect! U heeft er geen omkijken meer naar. Behalve het prachtige uitzicht.

5 gezondheidsvoordelen van planten

1. Frisse lucht

Planten zorgen voor zuurstof. Ze zorgen er ook voor dat de lucht gezuiverd wordt van schadelijke stoffen zoals benzeen, formaldehyde, trichloorethyleen, xyleen, tolueen en ammonia. Studies wijzen uit dat de lucht binnenshuis 12x vuiler is dan de lucht buitenshuis. Een groene plant zorgt ervoor dat deze vervuilde lucht wordt gefilterd, gevaarlijke stoffen worden afgebroken en de luchtvochtigheid wordt verhoogd.

2. Vrolijke, ontspannen en gefocuste medewerkers

Uit onderzoek is gebleken dat mensen in een groene omgeving een lagere bloeddruk hebben en zich meer ontspannen en optimistisch voelen. Bovendien is het zo dat als je zorgt voor iets of iemand de stoffen endorfine en dopamine vrijkomen. Deze stoffen zorgen ervoor dat je vrolijk wordt. Bovendien heb je minder tijd om na te denken over vervelende zaken en wordt je gedwongen om meer bezig te zijn in het hier-en-nu.

3. Betere akoestiek

Planten en hun bladeren absorberen achtergrondgeluid. Hierdoor heb je minder last van geluiden in de omgeving.

4. Minder vaak ziek

Een onderzoek van TNO heeft aangetoond dat planten positieve effecten hebben op de gezondheid van mensen en daarmee het ziekteverzuim verminderen. Eén plant per 12m2 is voldoende om een gunstig effect te bereiken. Klachten zoals vermoeidheid en irritaties van de huid, ogen, neus en keel verdwijnen en mensen melden zich minder vaak ziek.

5. Productievere mensen

De positieve effecten van planten zorgen ervoor dat mensen beter in hun vel zitten. Het gevolg hiervan is dat zij productiever zijn op de werkvloer.