Column: and the Oscar goes to…

Naar aanleiding van het Golden Service Awards Gala 2017, schreef onze collega Thijs onderstaande column voor Service Management. Dit is het grootste platform voor professionele schoonmaak.

In februari afgelopen jaar begonnen wij al met de interne competitie voor Schoonmaker van het Jaar 2017. Dit eindigde uiteindelijk op 9 december tijdens het Golden Service Awards Gala in Eindhoven. Collega Janice Goossens mocht de eretitel Schoonmaker van het Jaar 2017 met de felbegeerde Award in ontvangst nemen! Ik neem u graag mee in dit traject en in onze overwegingen om (toch) deel te nemen.

Toch deelnemen…

In 2015 zette Beercoo haar visie, missie en kernwaarden opnieuw op papier, om te laten zien waar we als bedrijf voor staan. Onderdeel daarvan is “Wij gaan voor excellente kwaliteit, optimale klantbeleving en een smiley bij onze medewerkers, klanten, leveranciers en omgeving.” Zulke ambities moet je echt kracht bij zetten. Dus investeren in wat daaraan bijdraagt. Eén van die dingen was het organiseren van een interne Schoonmaker van het Jaar verkiezing. Zo wilden we excellente kwaliteit op het netvlies van alle collega’s krijgen. Dat bracht me eind 2015 ook op het Schoonmaker van het Jaar Award Gala. Ik wilde met eigen ogen zien of deelnemen aan de landelijke verkiezing enige kans van slagen had. En of het gala ook wat voorstelde. Want: “wint niet gewoon de medewerker van één van de grote bedrijven?” Die adverteren ook in het magazine of sponsoren de verkiezing. Of is dat vooraf al excuses zoeken?

We gaan ervoor

Het gala, waar ik dus slechts als toeschouwer aanwezig was, was geweldig. Van rode loper tot filmpjes over de kandidaten. Op en top verzorgd en echt in het teken van de schoonmakers. We gaan ervoor! Zodoende wist onze collega Vera in 2016 de halve finale te bereiken. Ze vond het spannend met onder andere het locatiebezoek van de jury, maar bovenal geweldig. Vanuit de GSA organisatie ontving zij een uitnodiging voor het bijwonen van de finale en een oorkonde. Reden genoeg om het in 2017 weer te proberen.

2017: interne verkiezing

Aan de interne verkiezing deden zowel onze medewerkers als die van ons zusterbedrijf Dejo mee. Medewerkers konden zichzelf opgeven, door een collega worden opgegeven of zij werden genomineerd door object- en rayonleiders. Ongeveer 50 medewerkers deden mee. Iedere deelnemer werd beoordeeld op DKS’en, een functioneringsgesprek en een klantbelevingsonderzoek. De beste 5 collega’s kregen vervolgens bezoek van onze eigen jury. De juryleden beoordeelden op technische kwaliteit en gastvrijheid. Op 1 juli werd tijdens de Smile Day, een dag voor medewerkers, Janice tot winnares uitgeroepen van onze interne verkiezing en Amrish was de runner-up.

Landelijke verkiezing GSA

Eind augustus droegen wij zowel Janice als Amrish voor. Daarvoor willen de Golden Service Awards veel van hen weten. Zo werden zij gewogen op criteria als inzet, betrokkenheid, gastvrijheid, relatie en communicatie met opdrachtgever, leidinggevende en het eigen team. De dag waarop bekend zou worden gemaakt of onze kandidaten door gingen naar de halve finale, stond hier bij veel collega’s in de agenda. Het gaf een kick toen we tweemaal positief bericht kregen voor zowel Janice als Amrish. Vervolgens werden zij allebei op locatie bezocht door de jury van de GSA. Erg leuk en spannend, waarbij zowel met de kandidaten als met de opdrachtgever, diens medewerkers als met onze leidinggevenden werd gesproken.

Donderdag 9 december 2017

Een dag om niet meer te vergeten: dé dag van het gala. Ondanks de geweldige sfeer, presentatie, speeches en heerlijke hapjes stonden we – Janice, haar familie, opdrachtgever en collega’s – met spanning in ons lichaam af te tellen naar het moment. De jury wist de spanning er goed in te brengen en te houden. Bij het zien van de verschillende kandidaten op ieders filmpje en hun live optreden dicht je ieder van hen grote kans toe. Als dan het hoge woord van de jury eruit is: ontploft de zaal! En vooral iedereen die zo met Janice heeft meegeleefd. Wat een kanjer!

Compliment voor iedereen

Sportvrouw van het Jaar, Gouden Televizierring of de Oscars. Deze verkiezingen haal ik aan om aan vrienden, kennissen en iedereen die het wil horen uit te leggen wat de Schoonmaker van het Jaar verkiezing nu is. Janice is wat turnster Sanne Wevers is als Sportvrouw van het Jaar. Binnen ons bedrijf zien we de geweldige prestatie van Janice als méér dan alleen een persoonlijke titel. We beschouwen het als een compliment voor iedereen die dagelijks zijn of haar mouwen opstroopt voor ‘excellente kwaliteit’. Gaat u er komend jaar ook voor? Het is echt de moeite waard!

Schoonmaker-van-het-jaar-Janice-Goossens-winnaar

Lees onze andere recente nieuwsberichten

Complimentendag 2023

Complimentendag 2023 Een compliment geven is simpel en kan zo toch waardevol zijn. Het doet iets met jou en de ander. Spread the word ‘Geef een SMILE, krijg een SMILE’ en laat iemands stralen op

Lees verder ➜

Banenbeurs 2023

Banenbeurs 2023 Eens in de drie maanden wordt er in het WTC Rotterdam een banenbeurs georganiseerd voor werkzoekenden. Wij gingen daar naartoe met een team bestaande uit, de HRM afstudeerstagiaire, rayonleider omgeving Rotterdam en operationeel

Lees verder ➜

Complimentendag 2023

Complimentendag 2023 Een compliment geven is simpel en kan zo toch waardevol zijn. Het doet iets met jou en de ander. Spread the word ‘Geef een SMILE, krijg een SMILE’ en laat iemands stralen op

Lees verder ➜

Banenbeurs 2023

Banenbeurs 2023 Eens in de drie maanden wordt er in het WTC Rotterdam een banenbeurs georganiseerd voor werkzoekenden. Wij gingen daar naartoe met een team bestaande uit, de HRM afstudeerstagiaire, rayonleider omgeving Rotterdam en operationeel

Lees verder ➜