Regiotip: Cruise Terminal Rotterdam

Onze schoonmakers kennen de mooiste locaties van de Randstad. Wat dacht je van deze top-evenementenlocatie in Rotterdam? Ideaal voor beurzen, congressen, diners en feesten! Lennard Beumer is mede-eigenaar van Dudok, het moederbedrijf van de Cruise Terminal Rotterdam. Hij vertelt ons alles over dit bijzondere gebouw.

Eretribune aan de Maas

“Dit gebouw is na de oorlog gemaakt. Het was vroeger een cruise terminal voor het af- en aanvoeren van passagiers. Er komen nog steeds schepen hier, maar het gebouw is inmiddels een locatie waar we zakelijke en private evenementen verzorgen, zoals diners, beurzen en tentoonstellingen. Dankzij de grote ramen heb je een prachtig uitzicht over de Maas en omgeving. De Erasmusbrug, de Euromast, de skyline van Rotterdam… Wij noemen dit ook wel de Eretribune aan de Maas.”

Schoonmaakuitdaging

“De schoonmakers van Beercoo hebben hier een aardige uitdaging,” vertelt Lennard. “Dat komt door de tijdsdruk. Je hebt bijvoorbeeld een mooi evenement op vrijdagavond, maar zaterdagochtend komt er een boot aan. Dat betekent dat vrijdagnacht alles de zaal uit moet en alles schoongemaakt moet worden. En dan leveren we het zaterdagochtend om 06:00 uur schoon op aan de andere huurder, die om 08:00 uur 2000 gasten verwelkomt!”

De mogelijkheden

Waarom de Cruise Terminal de ideale locatie is voor een evenement? Lennard hoeft er niet lang over na te denken. “Het gebouw is uniek. Bovendien is binnen bijna alles mogelijk, je kunt de ruimte indelen zoals jij wil. Als jij bijvoorbeeld een podium wil met zicht over de Maas aan de achterzijde, dan kan dat. Bovendien kunnen wij het evenement goed cateren!”