Mooi bedrag opgehaald voor stichting Syndroom van de Lach!

Onlangs deed een team van tien collega’s mee aan de Mud Masters in Biddinghuizen. Zij gingen door de modder voor Stichting Syndroom van de Lach. Voor deze uitdaging hebben de teamleden zich laten sponsoren. De opbrengst werd tot vorige week geheim gehouden, want zo kon Seth Halkes – oprichter van de stichting – worden verrast met een cheque van € 1.695!

Leuke evenementen en acties

Normaliter zamelen vooral de ouders van kinderen die op de wachtlijst van de stichting staan geld in. Dat doen zij met leuke evenementen en acties, bijvoorbeeld: Circus van de Lach, statiegeld acties en Frietje voor de Lach. Seth Halkes, oprichter van de stichting, legt uit hoe dat werkt: “De ouders van de kinderen op de wachtlijst hebben een inspanningsverplichting. Zij moeten dus zelf ook acties doen om geld in te zamelen. En daarmee zet iedereen zich in om zoveel mogelijk kinderen de gewenste therapie te laten volgen.” Deze inzamelingsactie van het Beercoo team past prima in het rijtje van leuke acties om geld in te zamelen.

Modder, koud water, hoogtes, …

Seth Halkes van de stichting deed ook mee. Hij vertelt hier het volgende over: “Beercoo vroeg mij om zelf ook mee te doen aan de Mud Masters. Wat een belevenis! Het Beercoo team was heel enthousiast over Syndroom van de Lach en was bereid om voor de stichting ‘door de modder te gaan’. Het was niet makkelijk. Modder, koud water, hoogtes, glijbanen en nog veel meer hindernissen werden overwonnen om uiteindelijk gezamenlijk met het hele team over de finish te gaan. Wat een energie en ook heel veel plezier!”

Het uitreiken van de cheque

De spierpijn is gelukkig al even verdwenen. En inmiddels is duidelijk geworden hoeveel geld het Beercoo team heeft opgehaald, zodat een mooie cheque kon worden overhandigd. “Beercoo heeft het totaalbedrag tot het moment van het overhandigen van de cheque geheim gehouden,” zegt Seth. Hij vervolgt: “De hoogte van het bedrag was een grote verrassing en overtreft mijn verwachtingen. Het is niet altijd makkelijk om sponsoren te vinden en als je dan als team dit bedrag bij elkaar krijgt, heb je het echt heel goed gedaan! Namens de kinderen op de wachtlijst wil ik Beercoo, haar personeel en alle sponsoren van harte bedanken!”

Avond van de Lach

“Beercoo steunt de stichting ook bij de Avond van de Lach,” vertelt Seth. Enthousiast gaat hij verder: “Op maandag 31 oktober aanstaande organiseren we ‘Avond van de Lach’ voor de tweede keer. Het is in Theater de Veste in Delft en we maken er echt weer een bijzondere avond van met cabaretiers Martijn Koning, René van Meurs , Arie Koomen en Howard Komproe.” Er zijn nog enkele kaarten te verkrijgen via Theater De Veste of bel (015) 212 13 12.

Over stichting Syndroom van de Lach

Syndroom van de Lach is een stichting die gaat voor structurele ontwikkeling van kinderen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Zij zamelen op een leuke manier geld in, zodat kinderen ontwikkeling-bevorderende therapieën kunnen volgen (o.a. Dolfijn- en/of Giraftherapie). De ouders van de kinderen op de wachtlijst participeren actief in de stichting om met elkaar zoveel mogelijk kinderen te helpen met hun ontwikkeling.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.syndroomvandelach.nl of bezoek de Facebookpagina.