Code Verantwoordelijk Marktgedrag ondertekening bij Beercoo

Als het bedrijf met de smiley staan wij én onze klanten voor werkplezier, waardering en een gezonde werkdruk voor schoonmaakmedewerkers. Daarom organiseerden we samen met de Code Verantwoordelijk Marktgedrag maandag 25 maart een regionale ondertekening, speciaal voor Beercoo-opdrachtgevers en andere geïnteresseerden.

Ondertekenmoment

Tijdens de ondertekeningsceremonie vertelde voorzitter Kees Blokland over de aanleiding om de code destijds te starten. In zijn vroegere rol als HR-directeur zag hij de slechte omstandigheden waarin schoonmakers hun werk deden. Kees besefte toen dat, ook al besteed je werk uit, je (moreel) verantwoordelijk blijft voor de werkomstandigheden.

Vervolgens lichtten alle aanwezigen hun persoonlijke motivatie toe om de Code te ondertekenen. Hun ervaringen bevestigden samen met het verhaal van Kees de blijvende relevantie en het belang van de Code. Tien organisaties,  waaronder de Gemeente Lansingerland, ondertekenden de code. Mevrouw van Eijk (Inkoper) en Wethouder Simon Fortuyn vertegenwoordigden de Gemeente Lansingerland, omdat zij hier als gemeente een voorbeeldfunctie in hebben: “Je zult zelf het goede voorbeeld moeten laten zien, voorbeeldgedrag begint bij jezelf. Daarin speelt de Code een grote rol,” aldus Fortuyn.

Code Verantwoordelijk Marktgedrag

De Code Verantwoordelijk Marktgedrag is een moreel appèl op opdrachtgevers, opdrachtnemers en adviesbureaus om te streven naar gezonde marktverhoudingen, werkdruk en waardering. Een goed doel, waar wij met plezier voor tekenden. Om andere organisaties ook voor te lichten over deze afspraken en ze de mogelijkheid te geven om mee te doen, organiseerden wij op maandag 25 maart een ondertekeningsmoment.