AED en reanimatiekennis opgefrist

In de afgelopen weken zijn onze leidinggevenden en staf weer getraind in reanimatie en het gebruik van de AED. Daar red je tenslotte levens mee!

In vier sessies heeft instructeur Bert de kennis en vaardigheden van ruim 25 collega’s weer opgefrist. En heeft hij bij nieuwe collega’s het reanimeren in zijn geheel bijgebracht. In 2014 schafte Beercoo een AED aan. We vinden het belangrijk om naast medewerkers van kantoor ook de leidinggevenden, die meestal op locaties van klanten zijn, in het gebruik hiervan te trainen.

“Het is goed om dit soort levensreddende handelingen weer te herhalen”, aldus Thijs. “Met Bert hebben we hier zelf een instructeur voor in huis. Hij is nomaliter leidinggevende in de schoonmaak van portieken en VvE’s. Maar daarbuiten ook freelance instructeur en een actieve brandweerman. Dat maakt hem een bevlogen ervaringsdeskundige als het om reanimeren gaat. Hij kon het niet laten om ons wat extra’s te leren, zoals de Heimlich greep bij een eventuele blokkade van de luchtwegen. Zijn enthousiasme heeft zeker geholpen om het reanimeren en het gebruik van de AED onder de knie te krijgen!”

AED-training-Beercoo