De twee basisvormen van schoonmaakcontracten

Hieronder leest u wat de contractvormen inhouden en welke voordelen ze hebben. Op die manier kunt u afwegen welke contractvorm het beste bij uw kantoor, school of horecagelegenheid past.

Vrijblijvende offerte aanvragen Werkgebied bekijken

Verschillende schoonmaakcontracten

Het kiezen van een passend schoonmaakcontract hoeft geen moeilijke opgave te zijn. Heeft u na het lezen van onderstaande informatie toch nog twijfels? Neem gerust contact op met een van onze specialisten, voor een advies op maat.

Resultaatgericht contract

Bedrijven vragen steeds vaker om een resultaatgericht schoonmaakcontract. Bij resultaatgerichte schoonmaak telt logischerwijs het resultaat – en niet de inspanning. Deze aanpak werkt onder andere goed voor bedrijven die ‘Het Nieuwe Werken’ hebben geïntegreerd in hun cultuur. Om een voorbeeld te geven: niet alle flexplekken worden dagelijks gebruikt. Doordat de schoonmakers zich voornamelijk richten op de delen van het pand met een hoge gebruiksfrequentie waar het écht vuil is, maken zij resultaatgericht schoon.

Wij investeren veel in de opleiding en begeleiding van onze medewerkers. Daardoor zijn wij als Beercoo zelfs Top20 opleider van Nederland. Op die manier zorgen wij ervoor dat u als opdrachtgever vakmensen over de vloer krijgt. Vakmensen die zelf zien wanneer het toilet een extra beurt verdient en hoe zij kunnen inspelen op uw wensen.

Heeft u liever dat onze schoonmakers volgens een vast werkprogramma werken? Dat kan natuurlijk ook. Op basis van onze expertise maken we een inspanningsgericht werkprogramma dat past bij de specifieke situatie van uw pand.

Inspanningsgericht contract

Bij een inspanningsgericht schoonmaakcontract werken de schoonmakers volgens een vast werkprogramma. Voordat wij bij u op locatie starten, leggen we op basis van uw wensen alle werkzaamheden vast, inclusief de frequenties. Deze manier van werken heeft voor u als opdrachtgever twee grote voordelen:

  • De handelingen van de schoonmakers zijn meetbaar,
  • Het risico dat (delen van) het interieur, de vloeren of het sanitair worden vergeten is nihil.

Dit geeft u als opdrachtgever de zekerheid dat uw pand volgens een vast stramien wordt schoongemaakt. Geen verwarring wat wel en niet moet worden schoongemaakt: het staat in het werkprogramma.


Tip: lees ook ons whitepaper “Resultaatgerichte en dagschoonmaak”


Het advies van Beercoo

Door de kennis en kunde van onze medewerkers, zien wij dagelijks de efficiëntie van een resultaatgericht schoonmaakcontract. Onze medewerkers zijn door goede trainingen en instructies in staat om in te schatten wat een vergaderruimte, klaslokaal of receptie nodig heeft.

Bij periodieke werkzaamheden kiezen wij daarentegen hoofdzakelijk voor inspanningsgerichte werkprogramma’s. De periodieke werkzaamheden zijn in de meeste gevallen zo specialistisch, dat het beste resultaat wordt behaald door steeds op dezelfde manier te handelen.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?  

Vrijblijvende offerte aanvragen Contactpersonen bekijken

Neem contact op

Ed van Dijk

sales manager

Tevreden klanten

Ik ken Beercoo al jaren en de ervaringen met Beercoo bij mijn vorige werkgever hebben ertoe bijgedragen dat ik opnieuw voor Beercoo heb gekozen.

Marianne Veldhuizen, Maximum Alliances B.V.

Klanten beoordelen Beercoo Schoonmaakgroep met 7.5/10. Gebaseerd op 103 ervaringen.

Beercoo werkt ook voor: